Telecomunicaciones y Periodismo: Un model empíric per al periodisme sobre qualitat en l’ús de xarxes socials: agraïment pel Premi de Recerca Universitària Premsa Comarcal

En la investigació, Fondevila crea un model per puntuar els criteris de qualitat de l’ús de xarxes socials per part dels mitjans de comunicació. L’algoritme uneix popularitat, interactivitat, viralitat, sentiment i rendibilitat, el que permet a cada publicació una autodiagnosi i descobrir les seves fortaleses i les seves debilitats. «En el context de la Societat de la Banda Ampla, el cloud journalism i el social journalism commerce, establir una mètrica holística i alhora objectiva és necessari per optimitzar la creació i la divulgació dels continguts», explica Fondevila. «No tot es redueix a retorn en diners, sinó en influència i participació», afegeix el director del CECABLE, que remarca el valor del ROi (Return on influence) i el ROP (Return on Participation), al costat de l’habitual ROI (Return on Investment).
Inspirat en indicadors de Murdough, Lovett, Bonsón i Ratkai i Barger i Labrecque, Fondevila va crear un model que es va aplicar quantitativament a una mostra estadística de publicacions de l’ACPC. El resultat és que el model de diagnosi d’ús de xarxes socials permet classificar, mitjançant una puntuació final, els mitjans de comunicació, que la popularitat dels mitjans comarcals i locals catalans és correcta, que la interactivitat i la viralitat són millorables, i que el sentiment dels lectors cap als mitjans comarcals i locals catalans és positiu. La diferència d’ús de xarxes socials entre publicacions analògiques i digitals no és significativa. La presència i l’actuació dels mitjans de comunicació catalans en xarxes socials són especialment millorables en aquells mitjans amb menys periodicitat o amb recursos més escassos.
— Leer en www.telecomunicacionesyperiodismo.com/2018/05/un-model-empiric-per-al-periodisme.html

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.