Objectiu:

Quan es crea un nou producte –com un mitjà de comunicació digital o un blog temàtic– o un servei –com una consultoria de comunicació– cal realitzar una tasca comercial: la venda, ja sigui del producte o el servei en si mateix o d’elements associats, com espais publicitaris.

Aquest curs introdueix els aspectes bàsics de l’estratègia comercial. Parteix de la contextualització de la situació actual per incorporar tècniques com l’anàlisi DAFO orientada al punt de vista comercial, la identificació d’oportunitats i nínxols de mercats, la segmentació de clients i l’establiment d’un pla comercial.

Els participants aprendran a identificar i aprofitar les oportunitats comercials, planificar l’estratègia i l’activitat de venda, gestionar la cartera de clientes de forma eficaç i desenvolupar un sistema de gestió i avaluació contínua.

Programa:

  • Avaluar la proposta de valor actual: punts forts i febles
  • Generar noves propostes de valor
  • Analitzar i entendre els clients actuals
  • Identificar noves oportunitats comercials
  • Establir estratègies de comercialització

Metodologia:

El curs combina l’exposició de conceptes amb exemples, casos i exercicis que permeten als participants una aproximació pràctica a les diferents qüestions tractades.

Destinataris:

Totes aquelles persones que han creat o projecten crear un nou producte o servei –en l’àmbit del periodisme, de la comunicació o en d’altres– i que volen conèixer les claus de l’estratègia comercial, un aspecte essencial en la seva iniciativa. També s’adreça a aquelles persones que volen ampliar el seu perfil professional amb tècniques i estratègies de l’activitat comercial.

Professors:

Davide Menini

Consultor amb quinze anys d’experiència en el sector de màrqueting i comercial. Ha treballat en tasques de direcció comercial, de màrqueting i comunicació de diferents empreses. Ha estat professor de màrqueting a la Universitat Autònoma de Barcelona i d’investigació de mercats a l’EUNCET i FundemiIQS. Ha exercit com a formador i consultor per a diferents institucions i empreses. És soci-gerent de la consultoria ARE (www.altorendimientoempresarial.com).

Lloc: Rambla de Catalunya, 10, Pral 08007 Barcelona
Durada: 6 hores, 2 sessions
Data: 10/03/2014 (De 11:00 a 14:00)
Data: 17/03/2014 (De 11:00 a 14:00)
Idioma: Català

Preus:

  • Associacions i estudiants de periodisme: 84.0 €
  • Col·legiats: 48.0 €
  • Col·legiats en atur: Gratuït
  • No col·legiat: 96.0 €
Les places són limitades!
Truca’ns al 93 317 19 20 o bé escriu-nos a cfd@periodistes.org
Molts més cursos i informació a www.periodistes.org

Link: http://www.periodistes.org/ca/curs/curs-84.html?utm_source=Col%C2%B7legi+de+Periodistes+de+Catalunya&utm_medium=email&utm_term=NewsletterLink&utm_campaign=Newsletter&utm_content=

Anuncios